PADE TRIBUNA, PADETE VI

Mariborski podžupan zanetil vojno? Svetnikom grozijo, da jih bodo pobili

Objavljeno 16. oktober 2017 18.13 | Posodobljeno 16. oktober 2017 18.13 | Piše: S. N.

Se v Mariboru obeta nova vstaja, ki bi lahko odnesla občinsko oblast in svetnike?

Viole so poskrbele, da je bilo navijanje pestro, čeprav so vžigalnike in druge smeti metale kar v kazenski prostor Izraelcev

MARIBOR – Na facebooku se razplamteva prava vojna, ki jo je zanetil mariborski podžupan Saša Pelko, ko je pred dnevi objavil seznam svetnikov, ki so glasovali proti skrajšanemu postopku sprejema rebalansa proračuna, in jih obtožil, da so proti obnovi Ljudskega vrta.

Danes ob 16. uri je sklicano nadaljevanje seje mestnega sveta, med katerim naj bi se pred občino zbrali tudi nekateri protestniki, med katerimi bodo tudi navijači NK Maribor. Viole po poročanju maribor24.si sicer pojasnjujejo, da ne gre za shod, temveč za zbor navijačev pred torkovo tekmo z Liverpoolom.

Pelkova objava na facebooku je sprožila val vsesplošnih obtoževanj in groženj. Komentatorji so grobi, govorijo o izdajalcih (svetnikih, ki so glasovali proti županovemu predlogu) in maščevanju, pojavljajo se celo grožnje s smrtjo. »Pade tribuna, padete vi,« je zapisal eden izmed navijačev na svoji strani in ob tem objavil celo fotografijo svetnikov. Polno je zapisov, ki ne sodijo niti med štiri stene, kaj šele v javnost.

Ustanovitelj Viol Roman Križnjak sicer pojasnjuje in miri, da ne gre za vstajo, kot v preteklosti, temveč za zbor v podporo NK Maribor. Pravi, da Maribor tribuno potrebuje, zlasti zdaj, ko klub igra v ligi prvakov. Dodaja tudi, da NK Maribor v Stožicah ne more igrati.

Bojijo se za svoja življenja

Med tistimi, ki se je na Pelkovem profilu branil pred razjarjenimi Pelkovimi prijatelji je bil tudi svetnik Mišo Stevanović, ki je skušal pojasniti, da nobeden izmed teh ni proti obnovi Ljudskega vrta. »Gre za zavajanje. Vsi so bili za. Ampak županovi so to zavili v celofan s še 13 drugimi postavkami, kar bi njim dvignilo budžet. Vsi svetniki so bili ZA tribuno! Celo posebej so hoteli odločati samo o tem (in ne o drugem ), da bi ja sprejeli vse za tribuno,« je pojasnil Jernej Kamenšek.

Pelku in drugim mnogi očitajo, da so NK Maribor želeli izkoristiti kot sredstvo za maskiranje drugih ciljev in s tem pokazati, da jim NK Maribor ni mar. »Kolikor sem slišal, je večina mestnih svetnikov, če ne vsi, želela glasovati o obnovi Ljudskega vrta, takoj, a ločeno (ne združeno z drugimi12 točkami),« je dodal Aleš Ernecl.

Ena izmed svetnic je celo dejala, da se boji za svoje življenje zaradi groženj.

Deli s prijatelji