ZLORABE TUJIH DELAVCEV

Kot živini okrog vratu obesili liste s podatki: vpleteno tudi slovensko podjetje?

Ministrstvo za delo je o zadevi že obveščeno in pridobiva natančne informacije.
Fotografija: Ministrstvo za delo, ki ga vodi Luka Mesec, je o zadevi že obveščeno in pridobiva natančne informacije. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ministrstvo za delo, ki ga vodi Luka Mesec, je o zadevi že obveščeno in pridobiva natančne informacije. FOTO: Jože Suhadolnik

V Levici po razkritju zlorab tujih delavcev napovedujejo, da bodo področju uvožene delovne sile posvetili posebno pozornost. Teden po odkritju zlorab delavcev v podjetjih v Kozini so namreč v javnost prišle fotografije novih zlorab, v katere naj bi bilo domnevno vpleteno tudi slovensko avtoprevozniško podjetje. Ministrstvo je o zadevi obveščeno.

Kot so danes sporočili iz Levice, so »šokirani nad fotografijo skupine bangladeških iskalcev dela, ki so jih posedli na tla ter jim kot nekakšni živini okrog vratu obesili liste z osebnimi podatki«. Po navedbah medijev naj bi bilo v tovrstno početje domnevno vpleteno tudi slovensko avtoprevozniško podjetje.

Ministrstvo za delo, ki ga vodi Luka Mesec, je o zadevi že obveščeno in pridobiva natančne informacije, pravijo v Levici.

Kot dodajajo, je fotografija vnovična demonstracija izkoriščevalskega odnosa do delavcev, še posebej delavcev migrantov, ki prihajajo na delo v Slovenijo. 

Preberite še: 

image_alt
Šuštarjevi priznajo le neprimerno komunikacijo

Delavska svetovalnica je prejšnji teden ob pomoči medijev razkrila hude kršitve pravic delavcev v podjetjih Marinblu in Selea iz Kozine, ki sta v lasti družine nekdanjega državnega sekretarja Borisa Šuštarja. Odgovorni v podjetjih so sicer kršitve zanikali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije