47 PODPISOV

Koalicija Zorčiču prinesla podpise, ta se bo o odstopu še odločil

Odločitev koalicijski poslanci pričakujejo odločitev do začetka prihodnjega tedna, sicer bodo ponovno vložili predlog za njegovo razrešitev.
Fotografija: Igor Zorčič. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Igor Zorčič. FOTO: Jože Suhadolnik

Vodje poslanskih skupin koalicije so predsedniku DZ Igorju Zorčiču danes prinesli 47 poslanskih podpisov s pozivom k odstopu. Odločitev pričakujejo do začetka prihodnjega tedna, sicer bodo ponovno vložili predlog za njegovo razrešitev, je povedal vodja poslancev SDS Danijel Krivec.

»Odločitev o tem, ali bo Zorčič odstopil, kot je bila običajna praksa, je v njegovi domeni,« je novinarjem po srečanju z Zorčičem povedal Krivec. Predsedniku DZ tudi prepuščajo, v kakšnem časovnem roku bo sprejel odločitev oz. kdaj bo sklical izredno sejo, na kateri bodo odločali o tem. Po mnenju Krivca se zadeva že tako dolgo vleče, da tudi Zorčiču ni v interesu, da bi se še zavlačevala. V koaliciji odločitev pričakujejo do začetka prihodnjega tedna.
 

Podpisi neoštevilčeni


Zorčič je dejal, da so mu vodje poslanskih skupin koalicijskih SDS, NSi in SMC na vpogled prinesli liste s podpisi poslancev, kjer pa ni bilo posebne izjave, čemu so podpisi namenjeni. Kot so pojasnili, naj bi podpisi dokazovali, da imajo podporo za razrešitev predsednika DZ.

Preberite še: 
image_alt
Znano, kdo naj bi postal novi predsednik državnega zbora


Po njegovih besedah so bili podpisi neoštevilčeni in tudi niso bili razporejeni po poslanskih skupinah. »Ne vem niti, kdo vse je podpisan in kdo ne,« je povedal Zorčič. Napovedal je, da bo opravil pogovore z nekaterimi poslanci in se odločil, ali bo odstopil ali pa odločitev o funkciji prepustil poslancem na tajnem glasovanju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije