ISKANJE

Je ministrica našla novega šefa vojaških obveščevalcev?

Objavljeno 04. junij 2015 10.42 | Posodobljeno 04. junij 2015 10.42 | Piše: P. Pa.

V javnosti so odjeknila tri imena.

LJUBLJANA – Ministrica za obrambo Andreja Katič je sredi intenzivnega iskanja novega šefa vojaških obveščevalcev. Gorazd Rednak, ki je odstopil po aferi Vebercom, pa naj bi postal inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi naravnimi nesrečami v Celju, poroča Pozareport.si.

Ob izbruhu afere Vebercom so se pojavila tri imena, ki bi lahko zamenjala Rednaka. To so Boštjan Hožič, Matej Hedl in Mirko Pečarič.

In kdo so omenjeni trije? Mirko Pečarič je vodja sveta za notranje zadeve pri stranki SD. Bil naj bi celo ključen med akterji afere, ki je s položaja odnesla Janka Vebra in Rednaka.

Matej Hedl naj bi se za šefa OVS ponujal že nekdanjemu ministru Alešu Hojsu in tudi Vinku Gorenaku, ko je ta postal minister za notranje zadeve.

Boštjan Hožič pa je nekdanji generalni sekretar na ministrstvu za obrambo v času Ljubice Jelušič. Trenutno dela v uradu predsednika države Boruta Pahorja. Na predsedniški urad naj bi ga pripeljal Uroš Krek, svetovalec za obrambo, ki naj bi ga zdaj tudi predlagal Katičevi. Oba, Krek in Hožič, sta v uradu predsednika države že iz časa mandata Danila Türka.

 

Deli s prijatelji