POROČILO

Je evroposlanka Romana Tomc razkrinkala Tanjo Fajon in njenega asistenta?

Prepričana je, da je poročilo imelo izvor v Sloveniji in da je asistent njene kolegice pustil sledi. Fajonova pravi, da je to laž.
Fotografija: Romana Tomc. FOTO: Voranc Vogel, montaža S. N
Odpri galerijo
Romana Tomc. FOTO: Voranc Vogel, montaža S. N

Odbor Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine bo danes popoldne v Bruslju razpravljal o oktobrski misiji za ugotavljanje dejstev glede stanja demokracije v Sloveniji. Poročilo naj bi v sredo še usklajevali, ker se politične skupine niso strinjale s pripravljenim osnutkom. STA poroča, da v dokumentu, ki so ga pridobili, med drugim piše, da je delegacija odbora izrazila globoko zaskrbljenost zaradi ozračja sovražnosti, nezaupanja in globoke polarizacije v Sloveniji, ki je spodkopalo zaupanje v različne javne organe in tudi med njimi.

image_alt
Janša udaril po njej prek twitterja, zdaj je stopila pred kamere in povedala tole

V misiji je sodelovalo sedem članov odbora oziroma nadomestnih članov odbora Libe, med katerimi je tudi evropska poslanska iz Slovenije Romana Tomc (nadomestna članica odbora Libe). Na twitterju zapisala, da ni verodostojna in da so bila mnenja poslancev različna. Sama dokumenta naj ne bi niti videla, kaj šele da bi ga potrdila. Pravi, da je poročilo nastalo za zaprtimi vrati, da diskreditira slovensko vlado. Čudi se tudi temu, kako je možno, da je dokument pricurljal v javnost.

Danes pa je šla Tomčeva še korak dlje in zapisala, da za pripravo poročila stoji Tanja Fajon in njena ekipa v Evropskem parlamentu. »Očitno je Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije #DRFMG, vpletena v pripravo poročila. Njen asistent je na dokumentu pustil sledi. Že dolgo je jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na vlado,« je zapisala in dodala ključnik, da so razkrinkani.

Fajonova: Romana Tomc laže

Tanja Fajon se je danes odzvala na obtožbe poslanke Romane Tomc, vse skupaj pa je označila za laž. »Romana Tomc poskuša rušiti verodostojnost poročila, ki je zelo kritično do razmer v Sloveniji in odgovornosti vlade. To poročilo je žal odraz dejanskega stanja demokracije, kot ga doživljamo vsi mi, in na katerega ne kaže le Evropski parlament, pač pa tudi komisarka za človekove pravice Sveta Evrope, Evropska komisija, Novinarji brez meja, Evropska zveza novinarjev in drugi. V okviru usklajevanja političnih skupin je strokovni sodelavec na poročilo podal le slovnične popravke, ki v ničemer ne spreminjajo poročila,« je zapisala (nelektorirano) v sporočilu za javnost.

Nekdanji poslanec SDS Jožef Jerovšek je vse skupaj označil za mednarodni škandal. 

image_alt
Sophie in 't Veld: Veliko je zagrenjenosti in zelo ostrih delitev

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije