VEČ PLATI

Janša pripravlja svojo televizijo, radio in spletni portal

Objavljeno 30. maj 2015 21.02 | Posodobljeno 30. maj 2015 21.14 | Piše: STA, M. U.

Podpora SDS projektu nove medijske hiše.

ŠENTILJ – Predsednik SDS Janez Janša je v nagovoru na današnjem festivalu strankinih seniork in seniorjev izpostavil projekt nove medijske hiše, ki ga podpira SDS. Opozoril je na potrebo po »normalni strukturi medijev« v Sloveniji, »kjer se bo dalo prebrati več plati«. Formalni okvir medijske hiše bo delniška družba, ki po njegovih besedah že nastaja.

Za preboj je treba spremeniti tudi medijsko okolje

Kot so še sporočili iz stranke, je Janša napovedal, da bo medijska hiša predvidoma v obdobju od 1. septembra do 15. oktobra letos zbirala sredstva za prvi dve leti svojega delovanja. Vključevala bo novičarsko televizijo, radijsko postajo, ki naj bi postopoma pokrila celotno državo, in spletni portal, ki bo pomemben vir informacij, zlasti za mlajšo populacijo, je pojasnil.

»Vsi, ki s tem medijskim prostorom nismo zadovoljni in se zavedamo, kakšen ključni problem je to, bomo imeli možnost, da bomo eno delnico kupili za 100 evrov, tudi dve, tri delnice,« je dejal. Po njegovih besedah se je petkove skupščine gospodarskega foruma SDS udeležilo več kot 50 podjetnikov, ki so »pripravljeni prispevati tudi več«.

Janša je opozoril, da je projekt nove medijske hiše tudi odločitev skupine novinarjev in urednikov, ki so jih zaradi njihove ideološke neustreznosti nacionalni mediji šikanirali: »Za preboj je poleg tega, da smo mi močni, treba spremeniti tudi medijsko okolje.«


»

Dovolj ima le Štruklja in Erjavca

»Ko se bomo srečali naslednje leto tukaj, upam, da bo tu tudi kakšna kamera te nove televizije, mikrofon kakšne nove radijske postaje in da zvečer na televiziji in radiu ne bo treba zgolj poslušati in gledati gospoda Štruklja in Karla Erjavca,« je dodal.

Deli s prijatelji