POOSTREN NADZOR

Inšpektorji nad taksiste

Objavljeno 15. april 2014 19.10 | Posodobljeno 15. april 2014 19.12 | Piše: STA, A. L.

Od danes lahko taksiste, ki ne bodo imeli dovoljenja MOL, doleti tudi plačilo globe.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Inšpektorat ljubljanske občine z današnjim dnem začenja poostren nadzor nad taksisti v Ljubljani. Februarja so namreč začele veljati spremembe odloka o avtotaksi prevozih, ki določa, da je izvajanje prevozov na območju Ljubljane prepovedano brez dovoljenja občine. Do konca marca je občina prejela 238 vlog za dovoljenje.

Na podlagi prejetih vlog je Mestna občina Ljubljana (MOL) do konca marca izdelala 120 dovoljenj, dovoljenja pa je do takrat prevzelo 65 taksistov, je zapisano na spletni strani občine.

Do 1400 evrov globe

Od danes lahko taksiste, ki ne bodo imeli dovoljenja MOL, doleti tudi plačilo globe. Taksist kot pravna oseba, samostojni podjetnik in posameznik, ki opravlja dejavnost, lahko dobi globo 1400 evrov, odgovorna oseba pa 280 evrov.

Po informacijah MOL bodo mestni redarji, ki so doslej na nepravilnosti le opozarjali, izvajali nadzor nad uporabo in nameščanjem nalepk z grbom, ki jih taksisti prejmejo ob izdaji prvega dovoljenja. Pozorni bodo tudi na to, ali ima voznik pri sebi avtotaksi izkaznico in dovoljenje. Kot so zapisali na občini, bo poostren nadzor nad prevozniki, ki bodo brez dovoljenja uporabljali avtotaksi postajališča, vozili po rumenih pasovih in prevozili Slovensko cesto na sicer za večino prometa zaprtem delu.

Deli s prijatelji