POLICIJA

Hiše vodje koprskih kriminalistov niso preiskali

Objavljeno 28. januar 2011 13.10 | Posodobljeno 28. januar 2011 13.10 | Piše: Šp. S.

Nejasnosti povečujejo diskreditacijo kriminalista, kar ni profesionalno

Vodja kriminalistov na Obali Dean Jurič
LJUBLJANA – Policija zanika informacije, ki so se pojavile v medijih, da so na Obali pri posameznih kriminalistih, tudi pri vodji Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper, Deanu Juriču, potekale hišne preiskave.

Zapisali so, da pri Juriču doslej ni bila opravljena nobena hišna preiskava, prav tako ga nihče v okviru predkazenskega postopka, ki ga vodi vrhovno državno tožilstvo, ni pozval k izjavi ali ga zaslišal, da bi lahko zavrnil očitke, navedene v anonimnih prijavah. V policiji razumejo postopek, vendar menijo, da bi vrhovno državno tožilstvo kljub temu lahko brez škode v javnosti odgovorilo, ali so opravili hišno preiskavo ali ne. Nejasnosti samo povečujejo diskreditacijo kriminalista, kar ni korektno in ne profesionalno, so dodali.

V začetku novembra je bila zoper Juriča podana anonimna ovadba, v kateri so zapisali, da se ukvarja s prepovedanimi posli, mamili in orožjem. Sodeloval naj bi bil tudi pri domnevnem konstruktu zoper poslanca Srečka Prijatelja. Na PU Koper so takrat navedbe ocenili kot medijsko diskreditacijo koprskih kriminalistov in Juriča, ker so se v zadnjem času lotili preiskovanja nekaterih vplivnih ljudi in podjetij na Obali, zaprli pa so tudi nekaj policistov. Zaposleni na koprski policiji pa so zatrdili, da oni niso avtorji anonimne ovadbe.

Iz skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala so sporočili, da je bil na podlagi anonimnih ovadb uveden predkazenski postopek, ki ni končan, zato ne morejo dati več informacij.
Deli s prijatelji