SPORNI POSLI

Glavni tajnik SD pod drobnogledom: njegov oče je kupil milijon evrov vredno stanovanje

Klemen Žibert vse očitke zavrača in pravi, da nima nobene povezave z očetovimi posli. Prav tako pravi, da je bila pogodba za nakup stanovanja sklenjena že aprila 2022.
Fotografija:  Luksuzna stanovanja: Palais in Villa Schellenburg,  FOTO: Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
 Luksuzna stanovanja: Palais in Villa Schellenburg,  FOTO: Foto: Dejan Javornik

Na glavnega tajnika stranke SD Klemna Žiberta, ki naj bi bil vpleten v posel s spornim  nakupom sodne stavbe na Litijski cesti, se zgrinjajo novi očitki. Razkrito je namreč bilo, da je njegov oče konec lanskega leta kupil luksuzno stanovanje v elitni soseski Schellenburg v Ljubljani. Stanovanje naj bi bilo vredno vsaj milijon evrov, očitajo pa mu, da nakup sovpada s 7,7 milijona evrov vrednim nakupom na Litijski cesti. Žibert očitke zavrača in pravi, da z očetovim nakupom nima nič.

Iz zemljiške knjige izhaja, da se je Žibertov oče kot lastnik v zemljiško knjigo vpisal 29. novembra lani, a prodajna pogodba je bila podpisana že 6. aprila 2022. Siol poroča, da to ni nič neobičajnega, saj gradnja soseske traja že od leta 2020 in se je v tem času šele končala. Glede na vse podatke je zelo verjetno, da je kupnino poravnal pred vpisom v zemljiško knjigo, torej, novembra 2023.

Pravi, da gre za neutemeljene obtožbe

Žiber je z Siol potrdil, da je njegov oče kupil stanovanje v palači Schellenburg, a zanika, da ima to kakšno povezavo z afero o sodni palači na Litijski. Pojasnil je, da je bila kupoprodajna pogodba sklenjena v začetku aprila 2022, kar je bilo pred njegovo izvolitvijo na mesto glavnega tajnika stranke. Pravi, da je stanovanje financiral s kreditom in da njegov oče nima povezave z aktualnim političnim dogajanjem. »Vsakršno insinuiranje brez dokazov, da je nakup stanovanja povezan z obtožbami Dominike Švarc Pipan, je neutemeljeno.«

Žibert starejši je kupil enega večjih stanovanj, ki meri skoraj 150 kvadratnih metrov in ima 28 kvadratnih metrov balkona. Podobno stanovanje se trenutno prodaja za 1.8 milijona evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije