NISO MOGLI NA INTERVENCIJO

Gasilci zgroženi: pred vrata jim je parkiral dragega beemveja, situacijo so rešili tako (VIDEO)

Najprej so skušali najti lastnika, potem pa so stvari vzeli v svoje roke.
Fotografija: Gasilci so situacijo rešili tako, da so vozilo premaknili za nekaj metrov. FOTO: PGD Bled
Odpri galerijo
Gasilci so situacijo rešili tako, da so vozilo premaknili za nekaj metrov. FOTO: PGD Bled

Gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Bled so v torek, ko se je na električni turistični vlakec podrlo drevo, klicali na pomoč. Ob pozivu so odhiteli v gasilski dom, se pripravili na intervencijo in doživeli velik šok, ko so odprli garažna vrata in se poskušali odpeljati na pomoč.

Pred vrati gasilskega doma je bilo namreč parkirano vozilo, ki je gasilcem onemogočilo, da bi se lahko nemudoma odpeljali iz garaže.

Lastnika niso našli

»Prišel je poziv na intervencijo, ko smo odprli vrata, pa je bilo pred vrati parkirano vozilo s tujimi registrskimi tablicami. Najprej smo poskusili, ali so vrata odklenjena, da bi vozilo tako premaknili, a brez uspeha,« je povedal poveljnik gasilskega društva Domen Kunčič. Lastnika so nato iskali v bližnji okolici, a ker ga niso našli, so se morali znajti drugače.

»Imamo posebne vozičke, s pomočjo katerih lahko premaknemo vozila. Vse skupaj nam je vzelo od pet do šest minut, kar pomeni, da če bi na našo pomoč čakal nekdo, ki bi bil hudo poškodovan in bi krvavel iz velike žile, bi najbrž na kraj dogodka prišli prepozno,« je dodal.

Gasilci so o nesprejemljivem dejanju lastnika luksuznega jeklenega konjička obvestili tudi policijo, ta je lastniku napisala kazen. »Kakšna je globa, ne vem, a najbrž ni dobil več kot kazen za napačno parkiranje,« je še dejal Kunčič.

Ljudje redno ustavljajo tam, kjer ne bi smeli

Žal pa se to blejskim gasilcem ni zgodilo prvič. Kunčič pravi, da se vozniki pred njihovimi vrati ustavljajo vsakodnevno. »Običajno je tako, da se samo ustavijo in počakajo v avtu, se pa najdejo tudi takšni, ki avto parkirajo tako, da nas ovirajo pri delu,« je dejal in dodal, da res prevladujejo turisti, a se med temi, ki to počnejo, najdejo tudi Slovenci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije