PREKRŠKAR

Franc Pojbič ponarejal listine?

Objavljeno 20. september 2014 21.55 | Posodobljeno 20. september 2014 21.55 | Piše: A. L.

Za tako dejanje je po kazenskem zakoniku zagrožena kazen do treh let zapora.

»Ko je bil minister Omrzel bil na letnem dopustu, se je pod njegovim pečatom in imenom podpisala neznana oseba, lahko rečem nepooblaščena,« je ugotovil Franc Pojbič.

LJUBLJANA – Nekoč vršilec dolžnosti prvega moža Javne agencije RS za varnost prometa (AVP) in danes kandidat za župana Postojne Franc Pojbič naj bi ponarejal listine. Kot poroča Dnevnik, naj bi na celjsko sodišče poslal ponarejeno potrdilo o opravljeni izobraževalni delavnici, ki bi se je moral udeležiti zaradi prekrškov na cesti. To naj bi potrdili tudi na policiji, kjer so se odločili, da ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin – imena na PU Celje zaradi varovanja osebnih podatkov ne razkrivajo.

Dostavil potrdilo z žigom AVP

Po opravljeni preiskavi naj bi ugotovili, da se delavnic sploh ni udeležil. Zoper njega bodo zato spisali ovadbo, da je ponarejeno listino uporabil kot pravo, zaradi česar mu, tako piše Dnevnik, grozi zaporna kazen do treh let.

Bratu poslanca Marijana Pojbiča iz vrst SDS (tudi Franc je bil pri njih, a je iz stranke izstopil) so ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja izdali aprila 2012, Pojbič pa naj bi ob pomoči zdravniškega spričevala na sodišču dosegel odlog odvzema vozniškega dovoljenja. Sodišče mu je naložilo, da mora opraviti »edukacijsko delavnico« s področja varnosti v prometu. Sodišču je nato poslal potrdilo z žigom AVP o opravljenem programu, a je sodišče potrdilo menda preverilo in ugotovilo, da Pojbič ni opravil delavnice, AVP pa da sploh ni izdal potrdila, ki ga je predložil.

Deli s prijatelji