NESPOŠTLJIVO

FOTO: Poslanci SDS raje kot razpravo spremljali Euro 2016

Objavljeno 16. junij 2016 19.48 | Posodobljeno 16. junij 2016 19.48 | Piše: A. L.

SDS je šla z interpelacijo nad ministrico, potem pa so bili prav oni tisti, ki naj bi med razpravo raje spremljali tiste stvari, ki ta dan zagotovo niso bile na sporedu državnega zbora.

Štirje so imeli vključen računalnik in tekmo.

LJUBLJANA – Če ste včeraj spreminjali televizijske programe in ste se ustavili na tretjem programu RTV Slovenija, ste imeli izredno veliko možnost, da naletite na sejo državnega zbora. Tam so namreč prenašali maratonsko sejo, na kateri so poslanci odločali o interpelaciji, ki jo zoper ministrico Anjo Kopač Mrak vložila stranka SDS. Seja se je začela zjutraj in trajala do poznega večera, nekaterim pa je bila očitno tako nezanimiva, da so si čas med njo krajšali z ogledom nogometnih tekem prek računalnikov. Pa ne gre zgolj za govorice, ampak so se pojavile fotografije.

Štirje poslanci iz SDS

Po družabnih omrežjih je zakrožila fotografija, ki prikazuje menda poslance na seji, na kateri so odločali o nadaljnji usodi Kopač Mrakove (besedo je imela njihova strankarska kolegica Jelka Godec – tako je sklepati, saj stoji, na mikrofonu pa ji sveti rdeča luč, kar pomeni, da je imela besedo), kako spremljajo nogomet. Ob objavi je navedeno, da naj bi šlo za poslance SDS, in sicer Danijela Krivca, Zvonka Laha, Ljuba Žnidarja in Bojana Podkrajška. Iz ptičje perspektive je na fotografiji mogoče prepoznati Marijana Pojbiča, ostala imena pa so poslancem določena na podlagi sedežnega reda poslancev.

Spremljajo aktualno dogajanje doma in po svetu

Sekretarju poslanske skupine SDS Božu Predaliču in Mateji Erčulj, ki je zadolžena za stike z javnostjo omenjene poslanske skupine, smo poslali vprašanja, ali drži, da so omenjeni poslanci SDS gledali tekmo, in ali se jim to zdi korektno.

»Prosim, da novinarska vprašanja naslavljate na našo PR-službo,« nam je odgovoril Predalič.

In odgovore smo kmalu tudi prejeli.

»Poslanci, ki po več ur sedijo v razpravni dvorani, imajo prenosni računalnik, ki je namenjen tudi za to, da spremljajo aktualno dogajanje doma in po svetu. Ker je trenutno v Evropi aktualno evropsko prvenstvo v nogometu, so omenjeni poslanci z zanimanjem pogledali tudi, kakšen je rezultat na nogometnih igriščih. Sicer pa v času trajanja razprav poslanci prek računalnika spremljajo tudi različne informativne oddaje, saj morajo biti nenehno v stiku z različnimi relevantnimi informacijami, ki bi znale biti pomembne tudi za temo, o kateri v dvorani razpravljajo,« so nam sporočili iz službe za stike z javnostjo.

Poudarjajo sicer tudi, da so poslanci ob gledanju tekme vendarle tudi aktivno poslušali razprave vseh poslancev, saj so želeli, če bi bilo to treba, pravočasno replicirati na posamezne trditve v razpravi. Za konec so nam svetovali še, naj o aktivnostih povprašamo tudi poslance, ki jih večino časa ni bilo v dvorani.

Deli s prijatelji