FLASH MOB

FOTO: Okupirana železniška postaja

Objavljeno 15. maj 2012 18.44 | Posodobljeno 15. maj 2012 18.25 | Piše: En. B., STA

Plesni spektakel je popestril železniško postajo v Ljubljani.

LJUBLJANA – Na ljubljanski železniški postaji se je danes odvil mali plesni spektakel. Društvo za sonaraven razvoj Fokus, Plesna šola Kazina, Studio 12 in Slovenske železnice so združili moči in pripravili dogodek »Flash mob« z imenom Ples za zadnji vlak. Plesalci iz Kazine, vseh starosti, so pokazali svoje plesne sposobnosti in se pri tem tudi zabavali. Dogodek je bil za mimoidoče presenečenje in prava popestritev dneva.

Rumeni pas za sprostitev prometa

Pred dogodkom se je odvila razprava z naslovom Pustite se zapeljati ... z javnim potniškim prometom na Mestni občini Ljubljana. Tema razprave je bil javni potniški promet, saj večina Slovencev še vedno uporablja avtomobil kot glavno prevozno sredstvo. Na razpravi so predstavili dve možnosti ureditve javnega potniškega prometa v Ljubljani. V prvo in najbolj optimalno možnost je vključena preureditev že obstoječe ureditve. Jure Dolenc iz Studio City je predlagal, da bi od križišča Linhartove ulice z Dunajsko cesto pas iz parkirnega prostora spremenili v rumeni pas. S tem bi cesto spremenili v šestpasovno in tako sprostili promet. Z uvedbo rumenih pasov naj bi predvsem zmanjšali potovalni čas avtobusov. Med različicami prometne ureditve je Jure Dolenc predstavil še idejo, da bi uvedli šestpasovno cesto od obvoznice do središča mesta, vendar je to v nasprotju s prometno politiko mesta Ljubljane.

Na srečanju je govoril tudi Matjaž Uršič z ljubljanske fakultete za družbene vede. Predstavil je odgovore ankete o spreminjanju prometne ureditve v ljubljanski regiji. Pridobljeni podatki kažejo, da uvajanje rumenega pasu podpirajo predvsem mlajši prebivalci Ljubljane, anketiranci, stari med 36 do 45, pa ne najbolj.

 

Deli s prijatelji