POSLEDICE

FOTO: Neurje podiralo drevesa in odkrivalo strehe

Objavljeno 25. junij 2017 18.40 | Posodobljeno 25. junij 2017 20.08 | Piše: A. K.

Veter je podiral drevesa in odkrival strehe po vsej državi, ponoči bodo možni hitri porasti in razlivanja vodotokov in manjših rek.

Gasilci imajo polne roke dela.

LJUBLJANA – Ob prehodu vremenske fronte, ki je Slovenijo dosegla od zahoda, so po državi že nastale nevihte z močnejšimi nalivi, sunki vetra, krajevno pa je udarila tudi toča. Neurja so povzročila težave na nekaterih cestah, saj je zaradi nanosov kamenja in podrtih dreves zaprtih nekaj odsekov cest na severnem Primorskem.

Močan veter je pihal v Kanalski dolini, kjer je odkrivalo strehe, veter pa je podiral drevesa in odkrival strehe tudi na Gorenjskem in v osrednji Sloveniji.

VIDEO: Slovenijo zajela huda neurja s točo image

Med drugim je odkrilo streho na podjetju Plastal na Pohorski cesti v Radljah ob Dravi. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so na objektu prekrili pet kvadratnih metrov strehe. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Največ težav je veter povzročal prav na Primorskem, kjer so se gasilci borili z več odkritimi objekti.

Sicer pa Agencija RS za okolje in prostor (Arso) opozarja, da bodo v nedeljo popoldne in v prvi polovici noči na ponedeljek povsod, predvsem pa v severni polovici Slovenije, možni hitri porasti in razlivanja hudourniških vodotokov in manjših rek.

Kako je bilo pri vas? Pišite nam in nam pošljite fotografije!


 

Deli s prijatelji