SLAVJE ZA TIMIJA

FOTO: Dotik neba in ognjemet za Timija Zajca

V Hramšah nadvse slovesno in veselo pričakali svojega skakalnega junaka.
Fotografija: Prihaja! FOTO: Darko Naraglav
Odpri galerijo
Prihaja! FOTO: Darko Naraglav

ŽALEC – V nedeljo je 18-letni Timi Zajc z drugim mestom na Japonskem kronal svoje dosedanje uspehe. Kot prvi skakalec, rojen leta 2000, je stopil na zmagovalne stopničke tekme svetovnega pokala. Poletni in zimski državni prvak je svoje sanje in želje začel uresničevati v svetovnem pokalu, v skupni razvrstitvi je trenutno deveti.

Timiju v čast je v Hramšah švignil v zrak ognjemet, z vzkliki navdušenja in aplavzom pa so mu dobrodošlico izrekli številni sokrajani. V šotoru na odru je Timi v pogovoru z moderatorjem Dragom Kolarjem strnil vtise s tekmovanja na Japonskem ter pričakovanja za nadaljevanje sezone, kjer ga najprej čaka težko pričakovani nastop na velikanki v Oberstdorfu, kar bo njegov debi na tako veliki napravi in s tem tudi nova prelomnica v tem športu.

Iz Sapora je skočil med svoje Hramšane. FOTO: Darko Naraglav
Iz Sapora je skočil med svoje Hramšane. FOTO: Darko Naraglav

»Dolgo sem čakal na stopničke, bil sem že nekajkrat blizu, a se potem ni izšlo. Zdaj mi je to uspelo in bom še naprej trdo treniral in upam, da se bo to zgodilo čim večkrat. Tokrat sem naredil res dobra skoka, sploh prvega, tako da sem imel dovolj prednosti že v prvi seriji in tako prvič stopil na stopničke. To je bil res poseben in nepozaben občutek, ki ga nikoli ne bom pozabil.
Vsekakor pa upam, da se bo to še večkrat zgodilo,« je med drugim o svojem uspehu povedal Timi. Glede nastopa v poletih pa je dejal: »Že lansko leto ob koncu sezone sem upal, da bom lahko šel na letalnico v Planici, a so trenerji sklenili, da je bolj pametno počakati. Letos sem v zelo dobri form, in če mi bo to uspelo prenesti tudi na letalnico, upam na tudi kak dober rezultat.«

Iz Sapora je skočil med svoje Hramšane. FOTO: Darko Naraglav
Iz Sapora je skočil med svoje Hramšane. FOTO: Darko Naraglav

Timija je pričakal župan Žalca Janko Kos in v nagovoru dejal, da je KS Galicija poznana že po izjemnih judoistkah Urški Žolnir in Petri Nareks, zdaj pa tudi po skakalnem asu Timiju Zajcu: »Spremljali smo Timija, kako je rasel s svojimi rezultati, a se nam še sanjalo ni, da bo iz tega kraja, ob tej skakalnici, zrasel takšen skakalni as. Za to moraš imeti genetski material, moraš imeti trdno voljo, delaven moraš biti pa družina te mora podpirati in spodbujati. Družina Zajc ga je spodbujala z nevidnimi vibracijami. Oče Boštjan je delal z njim in v pravem času ga je kakovostnejša skakalna srenja posrkala vase in zdaj je tukaj kot naš trenutno najboljši slovenski skakalec, z željo in samozavestjo za doseganje novih uspehov,« je med drugim povedal župan Kos ter Timiju v spomin na ta uspeh in sprejem izročil grafiko slikarke Biljane Umkovski Dotik z neba. V nadaljevanju so svoje pridali še Franjo Naraločnik, župan Ljubnega ob Savinji, kjer je Timi član njihovega skakalnega kluba, in še nekateri. Sledilo je prijetno druženje ob kuhančku, čaju in raznih dobrotah, ki so jih pripravili družina Zajc ob pomoči sokrajanov.

Timi z grafiko Biljane Unkovske FOTO: Darko Naraglav
Timi z grafiko Biljane Unkovske FOTO: Darko Naraglav


Timijeva pot k uspehom se je začela že zelo zgodaj, za kar gre zasluga očetu Boštjanu, ki je kot osnovnošolec tudi sam rad skakal in tekmoval v velenjskem klubu, še večjo spodbudo pa mu je dal starejši brat, ki je bil prav tako skakalec v SSK Velenje. Svoje prve skoke je Timi naredil že pri dobrih štirih letih le streljaj od domače hiše, kjer so ob ugodnih razmerah vsako leto naredili skakalnico. Na njej je nazadnje skakal pred devetimi leti, ko je njihovo skakalno športno društvo Zajc odprlo prenovljeno 20-metrsko skakalnico, s prvim skokom pa jo je odprl prav Timi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije