DIVJI PLES NARAVE

Drevo uničilo brunarico, moški in ženska živa in zdrava

Objavljeno 26. junij 2017 09.08 | Posodobljeno 26. junij 2017 09.08 | Piše: O. B.

Po toči na Goriškem novi divji ples narave v Pomurju. Par se je pred neurjem zatekel v brunarico ob ribniku.

Velikansko srečo v nesreči sta imela moški in ženska v Hrastju - Moti. Foto: osebni arhiv

GORNJA RADGONA – Neurje, ki se je konec prazničnega tedna razbesnelo tudi nad Pomurjem, je marsikomu povzročalo sive lase. Zagotovo si ga bosta zapomnila moški in ženska, ki sta se pred vetrom in dežjem zatekla v brunarico ob ribniku v Hrastju - Moti. Misleč, da sta na varnem in zavetju pred pobesnelim vetrom in dežjem, sta si prav gotovo oddahnila. A njuna »idila« ni trajala dolgo. Na brunarico je namreč padlo drevo in jo povsem uničilo. Na srečo pa sta jo moški in ženska odnesla brez poškodb.

Če je po Goričkem sredi prejšnjega tedna klestila toča, se je neurje tokrat razbesnelo južno od Murske Sobote, kjer je veter ruval drevesa in podiral električne drogove, skupile so jo strehe hiš, strele so zanetile več požarov.
Tako so lovci LD Negova med drugim reševali svoj lovski dom v gozdičku med Kunovo in Negovo, saj je veter nanj podrl nekaj dreves. Zaradi udara strele je v Veliki Polani zagorela streha stanovanjskega objekta, zagorelo je tudi na transformatorju v Pristavi. Iz Bakovcev so poročali o toči, med Krogom in Bakovci pa je veter podrl telefonski drog ter drog električne napeljave. V Černelavcih je izpadla električna energija, mrk je doletel okoli 940 odjemalcev. Prizaneslo ni niti Ižakovcem, kjer je na Otoku ljubezni močan veter podrl pet dreves.

Vso noč so bili aktivni gasilci iz PGD Gornja Radgona in še nekaterih društev iz radgonske občine, prav tako delavci komunale in gozdnega gospodarstva, z županom Stanislavom Rojkom na čelu, saj so posredovali v številnih krajih. Poveljnik Civilne zaščite občine Gornja Radgona Ivan Kramberger je sporočil, da so posredovali v Negovi, Spodnjih Ivanjcih, Lastomercih, Spodnji Ščavnici. 

Deli s prijatelji