POGREŠANA ŽE TRI LETA

Domačinka z Mljeta o pogrešani Almi: Če se je zgodilo to, ni šans, da jo najdejo

Kam je izginila Slovenka, se sprašujejo tudi prebivalci hrvaškega otoka.
Fotografija: Alma Novljan. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Alma Novljan. FOTO: Facebook

25. junija bo minilo natanko tri leta od skrivnostnega izginotja Domžalčanke Alme Novljan, za katero se je med sprehodom po Mljetu izgubila vsaka sled. Zdi se, kot da se je 63-letna Alma udrla v zemljo, saj v eni največjih iskalnih akcij na Hrvaškem niso našli niti enega koščka njenega oblačila ali opreme. Iskali so jo gorski reševalci, gasilci, policija, vojska, potapljači in čuvaji narodnega parka ... a vse brez uspeha.

Almina hčerka hodila od hiše do hiše

Alma Novljan. FOTO: Hrvaška policija
Alma Novljan. FOTO: Hrvaška policija
Skrivnostne zgodbe o pogrešani Almi se spominjajo tudi domačini na Mljetu, čeprav se zdi, da je spomin nanjo že malce zbledel. Kot smo izvedeli od tamkajšnje domačinke, je po njenem izginotju neka ženska hodila po vsem otoku, od hiše do hiše. Pri sebi je imela fotografije Alme, ljudi pa je spraševala, ali jo je morda kdo videl. A žal je ni nihče opazil. Govori se, da se je sprla z možem in da je šla na sprehod, nato pa se ni več vrnila. Ne spomni se, da bi v zadnjem letu kdo od družine hodil naokrog po otoku.

»Mljet je kot švicarski sir«

Domačinka je dejala še, da je na otoku veliko podzemnih jam, tako da bi Alma lahko padla v jamo ali pa se izgubila v gozdu. »Veste, Mljet je kot švicarski sir, luknja pri luknji. Če je padla v katero od lukenj, je ne bodo nikdar našli,« je poudarila domačinka in dodala še, da je otok tudi kot velik pragozd. »Če se je izgubila v gozdu, ni šans, da najde ven.« 

Policija ni našla koristnih informacij

Alma je po treh letih od izginotja še vedno v evidenci pogrešanih oseb na Hrvaškem. Kot so nam pred dnevi pojasnili pri hrvaški policiji, še vedno – kljub intenzivnim iskalnim ukrepom in kriminalistični preiskavi – niso našli koristnih informacij. Izginotje še vedno preiskuje tudi slovenska policija, ki Almo obravnava kot pogrešano osebo.

Če bi imel kdo kakršne koli informacije o njej, možje v modrem prosijo, da jih o tem obvesti. Kaj po treh letih od izginotja še pravijo pri hrvaški in slovenski policiji, lahko preberete v članku na tej povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije