OBNOVA CESTE TOMAČEVO–BRNČIČEVA

Dobra novica: čez Tomačevo kmalu hitreje

Gradbena dela se končujejo in s tem tudi prometni zamaški.
Fotografija: Obnovitvena dela potekajo brez posebnosti, a se občasnim prometnim zamaškom ni mogoče izogniti. Na fotografiji promet teče gladko po skoraj obnovljenem cestišču. FOTO: N. Č.
Odpri galerijo
Obnovitvena dela potekajo brez posebnosti, a se občasnim prometnim zamaškom ni mogoče izogniti. Na fotografiji promet teče gladko po skoraj obnovljenem cestišču. FOTO: N. Č.

LJUBLJANA – Pred začetkom počitnic se je začela prenova dela Štajerske ceste na odseku med krožiščem Tomačevo in križiščem z Brnčičevo ulico. Kot so nam sporočili iz direkcije za infrastrukturo, gradbena dela potekajo brez večjih posebnosti, zato vse kaže, da bodo delo končali, kot je bilo predvideno, torej do konca avgusta. V okviru tega projekta bodo gradbeni delavci preplastili 3,6 kilometra vozišča. Obstoječi asfalt bodo porezkali v globino od štiri do deset centimetrov, nato pa bodo celotno površino cestišča na novo preplastili v debelini štirih centimetrov. »Zamenjani bodo jeklene varnostne ograje in plastični smerniki ter obnovljene vse talne označbe.«

Čeprav je med počitnicami manj prometa, zastoji kljub vsemu nastajajo, še najbolj v jutranjih in popoldanskih konicah. Gneči na vpadnici se verjetno ne bo moč izogniti niti ob začetku šolskega leta, a bo odsek Črnuče–Tomačevo, ki je bil zgrajen leta 1982, kmalu zasijal v novi podobi.

Gradbena dela opravlja družba Strabag s partnerjem Trgogradom, ki sta z direkcijo sklenila pogodbo v vrednosti 1,4 milijona evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije