O PREISKOVALNI KOMISIJI

Bo tokrat pult zdržal? Po kaosu na zadnji seji v ponedeljek razprava o Golobovih podjetjih

Na seji bodo državni svetniki opravili nadaljevanje razprave o ustanovitvi preiskovalne komisije glede Gen-I, Star Solar in Gibanja Svoboda.
Fotografija: Na redni 14. seji Državnega sveta Republike Slovenije se je dogajala prava burleska. FOTO: Zaslonski Posnetek Youtube
Odpri galerijo
Na redni 14. seji Državnega sveta Republike Slovenije se je dogajala prava burleska. FOTO: Zaslonski Posnetek Youtube

Državni svetniki bodo v ponedeljek nadaljevali sejo, ki je bila konec minulega meseca prekinjena po več zapletih, ki so spremljali točko o predlogu zahteve za ustanovitev preiskovalne komisije, ki se bo ukvarjala s poslovanjem podjetij Gen-I in Star Solar ter domnevnim nezakonitim financiranjem Gibanja Svoboda.

image_alt
Drama v državnem svetu: razpadel celo govorniški pult (VIDEO)

Pobudo za sprejem zahteve za odreditev parlamentarne preiskave je sicer podal državni svetnik iz vrst SDS Andrej Poglajen, uradno pa je predlog vložila interesna skupina lokalnih skupnosti. Na zadnji seji DS se je pri odločanju o predlagani zahtevi zapletlo, ko je interesna skupina negospodarskih dejavnosti vložila predlog za preložitev razprave in odločanja o predlagani zahtevi za ustanovitev preiskovalne komisije.

Predlog je bil nato z 18 glasovi za in 15 proti sprejet. A sta dva svetnika predsednika državnega sveta Marka Lotriča obvestila, da sta predlog za preložitev podprla pomotoma. Kot sta pojasnila, sta mislila, da glasujeta o predlogu za tajno glasovanje.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije