VREME

Arso za praznike izdal opozorilo

Konec marca in začetek aprila z višjimi temperaturami.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Velikonočni prazniki vremensko prinašajo malo lepega. Le ponedeljek bo namreč minil povsem brez dežnih kapelj.

Za danes napovedujejo padavine, delno plohe, ki bodo pogostejše zjutraj in dopoldne. Lahko tudi zagrmi. V noči na danes je na Kredarisi zapadlo okoli 40 centimetrov snega. Meja sneženja bo čez dan na okoli 1600 metrov nadmorske višine, v soboto pa se bo nekoliko spustila, a bo večinoma nad 1200 metri, le na severozahodu lahko nižje. Na Kredarici bo snežna odeja 1. aprila debela okoli šest metrov. 


Dež bo danes sredi dneva in popoldne oslabel in predvsem v vzhodni polovici Slovenije prehodno tudi ponehal. Ob morju bo pihal jugo, ki se bo zvečer okrepil, drugod bo znova zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija. 

Nevarnost neviht

V soboto zjutraj in dopoldne bo oblačno s padavinami. Lahko tudi zagrmi, pojavljale se bodo nevihte. Popoldne bodo padavine slabele in ponekod ponehale, oblaki se bodo trgali. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo, napovedujejo pri Arsu. Na skrajnem jugovzhodu Slovenije, kjer bo tudi največ sonca, se lahko popoldne ogreje blizu 20 stopinj Celzija. 


V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe. V ponedeljek bo edini dan med prazniki, ko bo po večini sončno in suho vreme, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Naslednji teden bodo temperature med 15 in 20 stopinjami Celzija.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije