IZPADI PO SLOVENIJI

Več tisoč ljudi brez elektrike, delavci na terenu tudi do pasu v snegu (FOTO)

Pristojni uporabnike prosijo za razumevanje.
Fotografija: Snegolom. FOTO: Elektro Maribor
Odpri galerijo
Snegolom. FOTO: Elektro Maribor

Velika količina novozapadlega snega in dežja je povzročila poškodbe na elektrodistribucijskem omrežju. Zaradi padcev dreves, ki jih je povzročil težek in moker sneg, je že včeraj prišlo do izpadov napajanja z električno energijo na celotnem območju Elektra Maribor.

Snegolom. FOTO: Elektro Maribor
Snegolom. FOTO: Elektro Maribor
Čez noč je kljub trudu vseh sodelavcev ostalo brez elektrike okrog 5000 odjemalcev, in sicer med Pohorjem in Kozjakom, nekaj manjših območij na območja Ptuja in Haloz ter na območju Poljčan in Zbelovega. Tudi danes delavci na terenu že od zgodnjih jutranjih ur iščejo in odpravljajo napake na omrežju, ki jih je povzročila velika količina novozapadlega snega in dežja.

Do 12. ure so pristojni uspeli odpraviti že velik del teh napak. Brez napajanja z električno energijo je še 3.000 odjemalcev, in sicer največ na območju Pohorja, Kozjaka in Pragerskega.

Na Elektru Maribor ob tem opozarjajo, da so vodniki na najbolj kritičnih delih omrežja zelo povešeni, veliko omrežja je sedaj tudi na tleh. Odjemalce opozarjamo, da naj se vodnikov ne dotikajo, ker je to izredno nevarno.

Vse ekipe na terenu od jutra

Delavci so do pasu v snegu. FOTO: Elektro Maribor
Delavci so do pasu v snegu. FOTO: Elektro Maribor
»Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo. Vse razpoložljive ekipe sodelavcev so na terenu že od zgodnjega jutra. Sodelavcem na območjih z več napakami so že prišli na pomoč sodelavci iz drugih delov, ki jih snežna ujma ni tako dosegla,« so še sporočili iz podjetja in opozorili, da je gibanje po gozdovih, kjer je glavnina okvar, zaradi loma vej in dreves izredno nevarno.

»Vsi se trudijo odpraviti napake v najkrajšem možnem času, da se vsem odjemalcem zagotovi oskrba z električno energijo. Hkrati družba z izvedbo prepotrebnih investicij in vzdrževalnih del na elektrodistribucijskem omrežju po najboljših močeh skrbi za kakovostno in zanesljivo dobavo električne energije,« še sporočajo iz Elektra Maribor in uporabnike prosijo za razumevanje. »Sodelavci se v težkih razmerah trudijo najti in odpraviti napake in tako odjemalcem zagotoviti napajanje z električno energijo čim prej.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije