SANACIJA

Čiščenje posledic ujme: odsvetujejo razkuževanje odpadkov

Trudijo se, da se odpadke čim prej odpelje v zbirne centre.
Fotografija: FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
FOTO: Črt Piksi

Agencija RS za okolje (Arso) pripravlja načrt vzorčenja tal na območjih, ki so bila popravljena, so sporočili z ministrstva za okolje, podnebje in energijo. Na ministrstvu obenem pozivajo prebivalce, da pri odstranjevanju posledic nedavnih ujm na odpadkih ne uporabljajo dezinfekcijskih sredstev, saj ta negativno vplivajo predvsem na tla.  

image_alt
Slike, ki se te dotaknejo: tako je bila videti Slovenija med in po poplavah

Načrt vzorčenja tal bodo predvidoma do konca tedna posredovali vsem občinam, ki so bile prizadete v nedavnih poplavah, so v sporočilu za javnost pojasnili na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo. Dodali so, da se je za morebitno vzorčenje posameznih vrtov smiselno odločiti po izdelanem Arsovem planu vzorčenj.

Voranc Vogel
Voranc Vogel

Voda, ki je poplavila območja in prostore, je namreč onesnažena, ker so v njej lahko kanalizacijska voda, odpadki, trupla živali, nevarne snovi, večji predmeti in blato, so kmalu po poplavah opozorili pristojni.

image_alt
Savinjska dolina zaradi poplav v mlajši zgodovini še ni tako trpela

V teh dneh poteka sanacija območij, ki so jih prizadeli nedavne poplave in zemeljski plazovi. Ob tem nastajajo tudi ogromni kupi odpadkov, ki se jih odlaga na za ta namen posebej določena mesta.

Na ministrstvu se trudijo, da se jih čim prej odpelje v zbirne centre. 

FOTO: S. N.
FOTO: S. N.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije