MOGOČE BI RAJE MESO?

FOTO: Bralko »sezulo«, ko je videla račun za bučke

Objavljeno 22. januar 2017 11.44 | Posodobljeno 22. januar 2017 11.44 | Piše: A. L.
Ključne besede: bučke cena

»Do poletja jem samo še meso.«

Bučke so pregnale medveda.

Zdravo življenje stane. In prehranski strokovnjaki poudarjajo, kako pomembno je, da imamo na krožniku tudi različno zelenjavo. A pri tem lahko 'pridete skozi ceneje', če kupujete sezonsko, saj je bistveno cenejša kot tista, ki ni.

Naša bralka Jana se je nedavno mudila pri enem od večjih trgovcev in kupila pet srednje velikih bučk. Teži, 1,5 kilograma, ni oporekala, ko pa je videla ceno, jo je skoraj 'sezulo'. »Od kdaj je kilogram šest evrov?! Do poletja jem samo še meso,« se je pošalila.

Bralka se je po izdaji računa odločila, da bo bučke vrnila. Težav pri tem ni imela – izdali so ji dobropis.

Cene bučk smo po tem, ko nam je pisala bralka Jana, preverili še na osrednji ljubljanski tržnici. Ja, tudi tam boste za kilogram odšteli celih šest evrov! Za komentar smo povprašali eno od prodajalk. »Vsi imamo težave z visokimi cenami zelenjave, ki ni sezonska in jo moramo uvažati. S hudim mrazom se namreč spopadajo tudi v Španiji in Italiji, veliko zelenjave jim je zmrznilo, zato imajo malo zaloge. Tista, ki pa je, je draga. Ceno bučk bomo verjetno morali v prihodnjih dneh še celo zvišati na osem evrov ali pa jih sploh ne bomo prodajali,« pravi ena od redkih, ki v tem mrazu vztrajajo na tržnici. Ta je namreč na četrtkovo jutro precej samevala ...

Deli s prijatelji