RECEPT ZELENIH DOLIN

Zelenjava z jogurtovo omako

Objavljeno 19. avgust 2017 12.00 | Posodobljeno 19. avgust 2017 12.00 | Piše: S. N.

Namesto s slanimi prigrizki gostom postrezite s pisanim in zdravim krožnikom.

Svežo zelenjavo obogatite z osvežilno jogurtovo omako. S tem ko majonezo v omaki zamenjate z jogurtom, boste krožniku povečali prehransko vrednost in hkrati zmanjšali količino maščob ter kalorij.

Sestavine

  • 2 probiotična jogurta LCA Zelene doline
  • sveža zelišča (bazilika, peteršilj, drobnjak, timijan)
  • manjši strok česna
  • žlička limoninega soka
  • žlička olivnega olja
  • sol, poper
  • sveža paprika različnih barv
  • sveža kumara
  • sveže korenje
  • stebelca zelene

Priprava

Očistimo zelenjavo in jo narežemo na palčke približno enakih velikosti. Razporedimo v manjše posodice ali na večji krožnik. Sveža zelišča drobno nasekljamo in stisnemo česen. S česnom ne pretiravamo, da ne prevlada nad nežnimi okusi zelišč in jogurta. Zelišča, česen, limonin sok in olivno olje pomešamo z jogurtom in vlijemo v posodico, ki jo postavimo v sredino med zelenjavo.

Če želimo nekoliko bogatejšo omako, ji lahko dodamo nekaj žlic Milerama Zelene doline.

V jogurtovo omako lahko vmešamo tudi druga zelišča. Če želimo pikantnejšo omako, lahko dodamo nasekljano pekočo papriko oziroma čili.

Poleg sveže zelenjave lahko postrežemo tudi na pari kuhano zelenjavo (brokoli, cvetača). Pazite le na to, da je ne pokuhamo preveč, tako da obdrži svojo naravno barvo in ostane še hrustljava.

Deli s prijatelji