Prijetna gostilna z izjemno lokacijo ob deltastem izviru Vipave nima preširoke ponudbe, vendar ji ni kaj očitati. Za glavno zvezdo so si izbrali postrv, ki s pomočjo kuharjeve roke spretno vijuga po jedilnem listu med vipavskimi dobrotami. A če za konec tedna ne boste rezervirali mize, se vam v teh toplejših dneh lahko zgodi, da vam ne bo skočila na krožnik, saj je bila terasa ob našem obisku polna.
Začeli smo z osvežilno in sadno Jamškovo pinelo, 2015, in njegovim zelenom. Pinela je postregla z lepim ravnotežjem med sadnostjo in kislino. Zelen istega letnika s sadno-cvetnimi aromami in kančkom vonja po iglavcih je razkril večje telo in zaokroženost. Obe vini sta pokrili predjedi, čeprav se je zelen zaradi večjega telesa bolje odrezal pri mesnem delu, spomladanska pinela pa z nežnostjo ribe. Naslajali smo se ob postrvjem karpaču, konkretnem, prav nič medlem, janež pa mu je dodal hrustljavo sladkobo.
Jelenov karpačo so podložili s solatnimi listi, zaokrožili so ga pistacije in starani sir. Prevzel nas je poln okus čudovitega mesa, ki se je topil v ustih. Če ne bi že naročili naslednje predjedi, bi si privoščili še enega. Goveji karpačo se nam po jelenovem ni zdel nič posebnega, zlata klasika pač, a pinjole in vipavska mocarela so podprle njegov karakter in v ustih se je vse dobro izšlo.
vrsta ponudbe: gostilna |
Še več ocen restavracij in gostiln najdete na našem portalu Gostilne si lahko tudi naložite na svoj pametni telefon, aplikacijo najdete v App Store ali na Google Play. |
Dobro je vedeti:
- Gostilna Podfarovž
- Denis Ibrišimovič, Gregor Lisjak
- Ulica Ivana Ščeka 2, 5271 Vipava
- Tel.: + 386 5 36 65 217
- E-mail: + 386 40 638 470
- Urnik: Od srede do nedelje od 12. do 22. ure, ob ponedeljkih in torkih zaprto.
- degustacijski meni: Štirje hodi. 32 evrov.
- vinska klet: 30etiket.
Dobro je vedeti:
- Gostilna Podfarovž
- Denis Ibrišimovič, Gregor Lisjak
- Ulica Ivana Ščeka 2, 5271 Vipava
- Tel.: + 386 5 36 65 217
- E-mail: + 386 40 638 470
- Urnik: Od srede do nedelje od 12. do 22. ure, ob ponedeljkih in torkih zaprto.
- degustacijski meni: Štirje hodi. 32 evrov.
- vinska klet: 30etiket.