SLADKO ŽIVLJENJE

Čokoladna torta z rikoto

Objavljeno 30. oktober 2017 11.30 | Posodobljeno 30. oktober 2017 11.30 | Piše: Alenka Kociper

Čokolada že zdavnaj ni več le sladka rjava tablica, je osnova številnih sladkih, pa tudi slanih grižljajev.

Čokolada je sladka pregreha, ki se ji lahko le ​redkokdo upre. Od nežnih mlečnih do skoraj črnih, ki vsebujejo visok odstotek kakava in ki jim že težko rečemo sladki greh, saj so specifičnega, grenkega okusa.

Ljubitelji čokolade vedo, da se odlično poda z najrazličnejšimi okusi, ne le sladkimi. Najprej se nam pocedijo sline ob misli na čokolado z lešniki, na tržišču pa je paleta čokolad z različnimi dodatki.

Če si še nekako predstavljamo čokolado s piranskim solnim cvetom, bučnicami ali različnimi zelišči, bi nas gotovo presenetila takšna z ocvrto čebulo. Čokolada je preprosto univerzalnega okusa, ki vznemirja v vseh mogočih različicah. 



 

 

Deli s prijatelji