Objavljeno: 12.08.2017 16:28Posodobljeno: 12.08.2017 16:28

OSTAL BREZ SVOBODE

Toliko podkupnine je Hrvat ponudil slovenskemu policistu

Najprej je ponudil 50, potem pa je ponudbo podvojil.

JELŠANE – V četrtek ob 3.45 se je na mejni prehod Jelšane, da bi vstopil v Slovenijo, pripeljal 42-letni državljan Hrvaške, in sicer kot voznik tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom.

Pri mejnem nadzoru je policist ugotovil, da je v tahografu vstavljena kartica drugega voznika, s katero je tudi vozil. Ko ga je seznanil s prekrškom, je voznik dejal, da mu lahko ponudi 50 evrov v zameno, da ga ne kaznuje. Policist je ponujeno odločno odklonil in rekel, da denarja ne bo vzel. Ko je odšel v kabino, da bi odložil voznikove dokumente, je prišel državljan Hrvaške za njim in mu poskušal v desni hlačni žep potisniti 100 evrov. Pri tem je denar padel na tla. Policist je od voznika zahteval, da denar pobere, ob tem pa mu je še enkrat odločno povedal, da denarja ne bo vzel. Nato je poklical vodjo izmene. Voznik je v policistovi navzočnosti vodji izmene dejal, da mu je ponudil denar v zameno, da ga ne bi kaznoval. Policist je vozniku zatem ukazal, naj parkira tovorno vozilo na parkirišče. Čeprav mu je bilo pojasnjeno, da je poskus podkupovanja kaznivo dejanje, je še enkrat dejal, da mu lahko izroči denar v zameno, da ga ne kaznuje.

Policist je vozniku izdal plačilni nalog, plačilni nalog je izdal tudi pravni osebi, in sicer v skupnem znesku 6000 evrov.

Vozniku so odvzeli prostost in zasegli ponujeni denar. Kazensko ga bodo ovadili za kaznivo dejanje dajanja podkupnine, so sporočili iz PU Koper.

 

Pošljite nam fotografije ali video

Imate za nas zanimivo informacijo, fotografijo ali video?
Pošljite nam jih in opišite dogajanje.

Kdo, kaj, kje, kdaj, kako, ...?
Fotografije in video gradivo
Dovoljene datoteke: JPG, PNG, GIF, AVI, MOV, MP3, OGG do max. 5MB/datoteko.